Publicat el

dpagès s’endú el 1r premi als Premis Emprenedoria Rural

El passat dijous 19 d’octubre vam rebre el 1r premi a la cerimònia de la quarta edició dels Premis d’Emprenedoria Rural Quintanes/Casa Tarradellas/BBVA/Fundació Caixa Manlleu, celebrada a l’Edifici El Sucre de Vic.

Aquests premis, concebuts amb el propòsit de promoure els valors d’emprenedoria i innovació a l’àmbit de les empreses rurals, han tingut un paper fonamental en la transformació d’aquest sector essencial per al nostre país.

En aquesta edició, un total de 48 autònoms i empreses rurals amb seu a Catalunya vam optar pel reconeixement. Els guardons van consistir en un premi econòmic de 15.000€, que en aquesta ocasió va ser lliurat a dpagès, i tres mencions honorífiques de 2.000€ cadascuna: l’Accèssit Sostenibilitat, atorgat a l’explotació bovina Les Gambires a Torelló, Osona; l’Accèssit Empresa Jove, concedit al Celler vitícola Llivins a Llívia, Cerdanya; i l’Accèssit Impacte Social per a l’empresa d’inserció Sambucus a Manlleu, Osona.

El jurat va valorar i destacar el nostre caràcter emprenedor i lluitador. El fet que iniciéssim un projecte des de zero, sense recursos i en un sector tan difícil. Van valorar també el fet d’haver-ho tirat endavant amb una raça de porc rústica i en perill d’extinció, única a Catalunya, com és el porc Gascó, i que haguem aconseguit situar la nostra carn a les cuines dels millors restaurants del país. També que siguem productors, elaboradors i comercialitzadors amb un enfocament de ramaderia més sostenible i socialment compromesa.

Haver emprès dpagès és sinònim de molt molt esforç, sacrifici, valentia, il.lusió,convicció,constància, pors, llàgrimes, alegries, fracassos, aprenentatges, dubtes, passió, nits sense dormir, satisfacció, reconeixement, felicitacions… Només nosaltres en sabem la magnitud, per això ens va fer tantíssima il.lusió rebre ahir, aquest reconeixement enmig de l’alt nivell de finalistes que érem!

Dit això volem agraïr enormement a tot l’equip dpagès: Albert, Laura, Marcel i Jaume, que des del primer dia s’han fet seu el projecte, i que sense ells això no hagués estat possible!

Felicitar també a la resta de guardonats, i als finalistes… Quin país taaant ric en projectes agroramaders i agroalimentaris que tenim, llarga vida a tots ells! Gràcies als promotors d’aquest premi, són molt necessaris en el nostre sector.

També voldriem agraïr a totes i tots els clients, que dia a dia ens feu confiança… Sou un tresor per a nosaltres!

I finalment dedicar el premi als nostres fills, que son el nostre motor i la nostra raó de ser! Llarga vida a dpagès, el nostre cap segueix bullint com sempre!