Els porcs

Som els únics a Catalunya que treballem amb el porc Gascó.

Aquesta és una raça rústica, de la família dels ibèrics, i que actualment es troba en perill d’extinció; se’n troben uns quants nuclis a la regió Midi-Pyrénées, a França. A més, aquesta raça estaria estretament emparentada amb el ja desaparegut porc català.

És un porc de capa negra, amb un lleuger pelatge que el diferencia de la resta de races. No és una raça amb uns alts índexs productius, però sí que presenta una rusticitat que s’adapta molt bé a les condicions de cria ecològiques. Tendeix a infiltrar molt bé el greix i això fa que obtinguem una carn molt més tendra i gustosa.

Volíem oferir porc ecològic però que aquest fos de màxima qualitat... sens dubte, el Gascó és un element indiscutible que ens ofereix aquest valor afegit.

Els nostres porcs són alimentats a base de farina de cereal i oleaginoses ecològic certificat (CCPAE) i amb aportacions diàries de farratge ecològic certificat procedent de la nostra comarca, el Solsonès.

Els garrins fan lactacions de, com a mínim, 60 dies. Això ens permet que, en el moment de desmamar, aquests siguin molt més forts des d’un punt de vista immunitari i aconseguim fer una transició menys dràstica cap a la fase d’engreix, introduint el pinso de forma molt lenta i gradual, en combinació amb la llet materna.

 

La raça, l’alimentació i l’activitat física que poden dur a terme, son els condicionants que permeten un creixement més pausat i més natural.

Les truges pareixen en total llibertat de moviment, fet que afavoreix la no utilització d’hormones per ajudar al correcte desenvolupament del part. Poden manifestar totes les conductes naturals al voltant d’aquest moment i elles mateixes es regulen a cada moment segons les seves necessitats fisiològiques.

És emocionant veure una truja com es prepara per parir...durant hores prepara el niu amb palla per a l’arribada dels petits! A nivell hormonal poder realitzar aquesta sèrie de rituals tant instintius i tan naturals són la millor manera de permetre’ls ser ells mateixos.

Productes recomanats