La granja

A dpagès tenim una de les poques granges certificades de producció ecològica a Catalunya. Situada al municipi d'Olius (Solsonès), actualment és una explotació porcina amb 50 mares en cicle tancat: s’hi allotgen les mares i totes les seves cries fins al final de l’engreix. La reposició de les futures mares reproductores també es realitza a la mateixa granja, és a dir, seleccionem les millors filles per a ser futures mares. D’aquesta manera, evitem haver d’entrar animals de fora, que sempre pot comportar un risc sanitari, i tenim tota la llibertat a l’hora d’escollir segons el nostre propi criteri. En aquest sentit, treballem la nostra pròpia línia genètica basada en la raça de porc Gascó, que ens diferencia i ens dóna l’exclusivitat que busquem.

Situada al Solsonès, tenim una de les poques granges certificades de producció ecològica a Catalunya.

La granja està totalment oberta a l’exterior. Per tant, tots els corrals tenen interior i pati exterior. No tenim gàbies, els animals disposen de llibertat de moviment en totes les fases. Fins i tot les truges pareixen en llibertat, fet que els permet desenvolupar les conductes naturals més innates, i això afavoreix el bon desenvolupament del part i l’atenció que reben els garrins.

El terra que trepitgen els animals és sempre amb jaç de palla, que es renova constantment per garantir el seu benestar i contribuir a un ambient molt més agradable, net i proper a les condicions naturals de cria.

No modifiquem artificialment les condicions climàtiques de l’ambient, ni amb ventilació forçada ni amb calefacció. Així, el bestiar gaudeix de les estacions naturals segons l’època de l’any. Tots els corrals disposen d’un niu a l’interior on porcs i truges hi poden accedir lliurement per a trobar el confort tèrmic que necessitin en qualsevol condició climatològica.